lokal seo

När en användare söker efter ett hotell eller en byrå, skriver hen troligen in sökordet och stad eller ort. Samma sak gäller även inom många branscher. Som företagare med lokal närvaro är det därför viktigt att synas när dina potentiella kunder söker på Google. I den här artikeln förklarar vi varför ditt företag bör satsa mer på lokal SEO.

 

Vad skiljer vanlig SEO från lokal SEO?

Både vanlig SEO och lokal SEO handlar om att förbättra en hemsidas synlighet på sökmotor. Det som skiljer dem åt är vilka typer av sökningar de riktar sig till. Vanlig sökmotoroptimering fokuserar på rankning i sökresultat över hela landet, medan den lokala riktar sig mot lokala sökningar. Utöver det liknar dem varandra med relevant innehåll, god struktur och länkbygge. 

 

Hur du optimerar din hemsida för lokal SEO:

1. Först och främst är det viktigt att optimera din Google My Business-profil. Det gör du genom att inkludera lokal information, såsom adress och telefonnummer. Har du en verksamhet i flera orter? Se till att skapa separata landningssidor för varje ort och registrera dem i Google My Business. Samtidigt som det gynnar ditt arbete med lokal SEO, ökar det också dina chanser att synas i Google Snack Pack. Här kan du läsa mer om hur du optimerar din Google My Business-profil.  

2. Sen är det viktigt att skapa lokalt innehåll. Det kan exempelvis vara innehåll som beskriver samarbeten med andra lokala företag, eller innehåll som innehåller lokala sökord i innehållet. Genom att skapa innehåll med lokalt perspektiv förstärker ni företagets relevans i det lokala området, vilket är ett stort plus lokal SEO! Vi tipsar om SEO-verktyget Ahrefs, som kan hjälpa er göra en sökordsanalys.

3. Bygg länkar till och från andra företag i samma geografiska område.

4.Få lokala recensioner på lokala listor och recensionssidor. Detta signalerar till Google att ditt företag är trovärdigt. Tänk på att dina uppgifter på dessa plattformar ska stämma överens med de som du angett i din Google My Business, och att de finns på din hemsida.

 

Lokal SEO hjälper ditt företag att synas på relevanta sökningar i det ögonblick som din potentiella kund söker efter det du erbjuder. Se till att lägga tid på er SEO och genomför löpande optimering och uppföljning. Är det något ni behöver hjälp med, hjälper vi på Volym Digital till. Kontakta oss, så bokar vi in ett möte!

Behöver du hjälp med Lokal SEO?

Relaterade poster

Vill du prestera
bättre på nätet?