Nå ut till fler med #hashtags!

Med hjälp av hashtags kan du nå ut till fler kunder på sociala plattformar som Instagram, Facebook och LinkedIn. Så hur gör man? I den här artikeln förklarar vi hur det fungerar och ger tips på AI-verktyg som hjälper dig hitta rätt tag!

Vad är en hashtag?

En hashtag är ett ord eller en fras som inleds med tecknet “#”. När du använder tecknet blir ordet eller frasen klickbar och klickar du på det visas alla bilder eller inlägg som använder hashtaggen. Med hjälp av dem är det också ett sätt att organisera innehåll kring ett visst ämne. 

Såhär, om en person exempelvis gillar matlagning och vill ha inspiration kan den vara inne på en plattform som Instagram och söka på “#mat”. 

Det är också utmärkt att dem använda vid marknadsföring. Med hjälp av dem kan man göra det lättare för sin målgrupp att hitta och engagera med ditt innehåll!

Hur ska man använda hashtags?

Det finns inga regler på hur man ska använda dem. Men kom ihåg att det ska fungera med ditt innehåll och ditt varumärke. Så här är lite tips: 

1. Håll dem relevanta till ditt innehåll. 

2. Ha rätt antal, inte för många. Psst! Vill du undvika att de tar fokus från innehållet kan du lägga dem i kommentarsfältet. 

3. Undersök om hashtaggen du vill använda fortfarande är aktiv och används. 

4. Följ dina hashtags. 

Verktyg som hjälper dig hitta rätt hashtags

1. Tagsfinder: Här kan du söka efter relevanta hashtags baserat på ett specifikt sökord, samtidigt som du får information om populära tags och deras användning. 

2. Flick: Denna webbplats är inriktad till Instagram och du kan söka efter hashtags och få förslag på liknande flera som kan användas. 

3. Gravtag: Här kan du skapa personliga och anpassade hashtags för ditt projekt. 

Slutsats

Sammanfattningsvis kan vi på Volym dra slutsatsen att hashtags är ett kraftfullt verktyg för företag att nå ut till fler kunder på sociala medier. Genom att använda hashtags kan du öka sin synlighet, engagera din målgrupp och bygga starkare relationer online. 

digital marknadsföringsbyrå

Vill du prestera
bättre på nätet?