Cinemagraph

Cinemagraph fångar uppmärksamhet.

Volym producerar cinemagraphs för t.ex. annonsering och hemsidor. De subtila rörelserna gör att upplevelsen känns lyxigare och inte lika stökigt som video. Samtidigt drar de subtilt till sig uppmärksamheten från besökaren.

Cinemagraph lockar till 60% fler klick än bildannonnser i sociala medier

Cinemagrafi (även cinemagraf, efter engelska cinemagraph) är en stillbild där mindre repeterande rörelser förekommer. Cinemagrafier publiceras oftast via animerade GIF-bilder, vilket skapar en illusion av att betraktaren ser på ett filmklipp.

Subtila rörelser som får betraktaren att haja till 

Cinemagrafier skapas ofta genom att man först tar en serie stillbilder eller en videoinspelning. Därefter förs materialet över till ett bildbehandlingsprogram där bilderna, eller klippet, fogas samman till en sömlös loop av sekventiella bildrutor på ett sådant sätt att det föremål som rör sig (till exempel ett dinglande ben) uppfattas som en repeterade eller kontinuerlig rörelse, i motsats till stillheten i resten av bilden.

Man brukar prata om banner-blindhet

Cinemagrafen ska inte ha en början eller ett slut. I det enklaste exemplet vill man kanske ha ett vattenfall eller en fontän som ständigt flödar. Man får se upp med detaljer som är framträdande och som flyter på vattnet. Ett löv som bara flyter halvvägs i bilden förstöra känslan av att evigt flöde. I andra fall kan man vilja backa sekvensen för att skapa känslan av en jämn loop. Då får man helt enkelt kopiera bilderna klistra in dem efter filmsekvensen men med omvänd ordning. Men det fungerar till exempel inte om människor går i bilden. Då börjar de helt plötsligt gå bakåt. Vatten kan börja rinna åt andra hållet, och så vidare.

Boka filmning eller skapa i post-produktion.

Det bästa resultatet fås genom att planera in ett filmtillfälle för att samla in material. Men det finns också möjligheter att skapa cinemagraphs utifrån befintliga klipp eller bilder. 

Boka ett digitalt möte
eller be om offert.

Vi hjälper dig med ditt projekt. 

Genom att skicka detta meddelande godkänner du att dina personuppgifter sparas för kundkontakt och mailutskick.